МАТИ РОКУ. БЕЗ САРКАЗМУ



Подвиг дочки Зеленого Клину

Сєрґєй Куропов

Втеча пілота Мі-8 Максима Кузьмінова в Україну могла організувати його мати. Таку версію розглядають слідчі.

Максим Кузьмінов викрав гелікоптер з Курська до Харківської області разом із екіпажем. За кілька місяців до цього його мама, Інна Кузьмінова, безвісти зникла в Примор’ї — вона пішла у відпустку і перестала виходити на зв’язок. За даними джерел “Бази”, слідчі вважають, що саме Інна могла підштовхнути сина-льотчика до втечі.

Як розповіли «Базі» знайомі сім’ї, Максим ріс без батька, а Інна багато працювала і часто їздила на заробітки до Кореї, хоч «грошей їй завжди не вистачало». Вихованням хлопця займався його дід Герман Кузьмінов – заслужений льотчик Росії. Він розбився на гелікоптері, коли Максимові було 17 років. Кузьмінов пішов стопами діда, і спочатку Інна це підтримувала, але минулого року все сильно змінилося. Знайомі розповідають, що у жінки нібито була істерика через те, що сина перевели з Примор’я до кордону з Україною.

За словами джерел, Інна сильно переживала через мобілізацію і зізнавалася знайомим, що не хоче, щоб син йшов на війну. У грудні Кузьмінова поводилася замкнуто — вона згадувала, ніби «збирається кудись їхати» і шукати Максима. Вже в січні Інна пішла у відпустку, і її більше не бачили ні колеги, ні близькі. Лише згодом жінка повідомила, що шукати її не потрібно. Через кілька місяців Максим і викрав Мі-8.

Слідчі вважають, що Максим міг зважитися на викрадення під впливом матері. Ймовірно, саме вона брала участь у переговорах із представниками спецслужб України. При цьому, куди Інна поїхала взимку і де вона зараз, невідомо.

Переклад з російської

До теми:

Пілот Кузьмінов, який перегнав в Україну Мі-8, закликає росіян наслідувати його приклад | Українська правда

Операция «Синица» — Википедия

Leave a Reply