Україна | Ukraїna Історія ОЛЕКСАНДР ВИШНІВСЬКИЙ

ОЛЕКСАНДР ВИШНІВСЬКИЙ



ОЛЕКСАНДР ВИШНІВСЬКИЙ проти Мішки Япончика (про бандита ви, напевно, чули, правда ж ?). А це не що інше, як культурне каліцтво, яке лишив нам в спадок тричі проклятий “совок”. Далі сухо і по суті.

Чим відрізняються українці від євреїв. На фото генерал-поручик Армії Української Народної Республіки, уродженець с. Заливне Новомиколаївського району Запорізької обл. ОЛЕКСАНДР ВИШНІВСЬКИЙ. На його честь у рідному селі встановлено дешевеньку меморіальну дошку та названо одну із вулиць Запоріжжя. Ще видана невеличка брошурка. На цьому в принципі крапка.

Переважна більшість земляків легендарного героя О. Вишнівського просто не знають хто він такий. Я вже мовчу про всю Україну.

Мі́шка Япо́нчик (справжнє ім’я та прізвище Вінницький Мойша-Яків Вольфович). Народився в єврейській сім’ї візника-биндюжника. Злодій, знаменитий одеський нальотчик. Про цього злодія пишуть книги, знімають фільми, практично всі в Україні знають, хто такий Япончик. Так ось 101 рік тому 45-а дивізія РСЧА Йони Якіра спробувала контрнаступом відбити Вапнярку… І кинула в бій полк М. Япончика – відомого злодія з Одеси, який зібрав полк із кримінального елементу єврейської національності та матросні…

Цікаво, що цей полк підпорядковувався іншому кримінальному авторитету – міфологізованому комбригу Котовському…

Під селом Вербова полк Мішки зійшовся із козаками нашого земляка, тоді ще полковника О. Вишнівського… Це була 3-я стрілецька дивізія дієвої армії УНР. Там і отримала назву “залізна” .

Славні часи, славні бої. На жаль, про Крути чули всі, і з цього бою зробили трагедію всього українського народу. Що там сталось, я думаю, вам відомо. А от про бої за Вапнярку мало хто знає, на жаль. А вони є героїчною сторінкою нашого народу. Ці бої описують, як дуже жорстокі, із рукопашними сутичками на багнетах…
І козаки зуміли відбити атаку «червоних» та розбили вщент полк Лєніна М. Япончика. Так, «жуліки» та «матроси» кинули фронт під Вапняркою і втекли до Одеси… Дезертирів тоді довелося зупиняти більшовицькому спецзагону і в результаті перестрілки М. Япончика було вбито.

ОЛЕКСАНДР ВИШНІВСЬКИЙ у своїй статті «Вапнярка» стверджував, що за витривалість, виявлену українськими вояками під час Вапнярської Операції, дивізія здобула спочатку неофіційно, а потім і офіційно назву «Залізна».

У ході боїв за Вапнярку особовим складом дивізії було знищено 22 ворожі частини в загальній кількості до 11 тисяч бійців». Серед яких і знаменитий полк, очолюваний мобілізованим більшовиками відомим одеським бандитом М. Япончиком.

Євреї зі свого злодія зробили ікону. А українці й зараз не знають та й не хочуть знати, хто такий ОЛЕКСАНДР ВИШНІВСЬКИЙ…

Знати своїх ГЕРОЇВ не те що потрібно, а НЕОБХІДНО!

Юлія Жуковчька

Leave a Reply